Traian Băsescu: Prin atacurile de la Paris s-a declanșat UN RĂZBOI contra Europei

Publicat: 14 11. 2015, 16:03
Actualizat: 14 11. 2015, 22:06

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o întâlnire zonală a Mișcării Populare (MP), care a început cu intonarea imnului României și cel al Franței și cu un moment de reculegere.

„Vreau să ținem un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv și pentru cei care au murit azi-noapte (vineri noaptea – n.r.) în atacurile teroriste dramatice din Franța, prin care s-a declanșat un război împotriva Europei”, a spus Băsescu.

Sâmbătă, la Cluj-Napoca, are loc ședința Colegiului Național al Mișcării Populare, desfășurată la un hotel din oraș, și care va fi urmată de întâlnirea zonală a MP, la Cinema „Florin Piersic”.

Autoritățile franceze au centralizat 128 de morți în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanț provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanțului atentatelor din Franța variază între 128 și 153 de morți, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunțat în cursul nopții 140 de morți.

MAE a anunțat sâmbătă că doi cetățeni români au murit în atentatele de la Paris, informația fiind confirmată de autoritățile franceze. De asemenea, un cetățean român a fost rănit ușor în atacurile survenite în cursul nopții în capitala Franței, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris și fiind externată în cursul dimineții.

Președintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național în Franța, în urma atentatelor comise la Paris.