Traian Băsescu și soția sa – la un restaurant din Sfântu Gheorghe pentru a mânca gulaș

Publicat: 30 12. 2012, 21:12
Actualizat: 28 09. 2018, 17:36

Președintele Traian Băsescu și soția sa au ajuns, duminică seară, la un restaurant din municipiul Sfântu Gheorghe, unde șeful statului merge aproape de fiecare dată când se află în zonă pentru a mânca gulaș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele a ajuns la restaurantul Șugaș din centrul municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu soția sa, care a primit un buchet de flori din partea reprezentanților restaurantului.

Șeful statului a ajuns la Sfântu Gheorghe cu mașina, venind din stațiunea Covasna, unde a ajuns duminică dimineață și s-a cazat la vila de protocol, urmând să rămână acolo până în 2 ianuarie.

Șeful statului, care a ajuns la Covasna cu elicopterul, le-a spus jurnaliștilor că va petrece Revelionul la Hotelul Clermont din stațiune, alături de soție și de cele două fiice. Întrebat dacă vor veni și lideri PDL, Băsescu a spus că nu a invitat pe nimeni: „Nu am invitat pe nimeni, sunt doar cu familia”.

În meniul de Revelion al hotelului de patru stele la care va petrece Revelionul familia prezidențială se regăsesc „ficat de gâșcă cu vișine și reducție de vin roșu, somon la grătar cu sos de lămâie, pulpă de rață umplută cu ciuperci de pădure și sos cumberland, mușchi de vită cu sos bearnez și creveți”.

La aperitiv vor fi brânzeturi franțuzești, iar ca desert meniul include Gazpacho de pepene galben cu înghețată de iaurt și Millefeuille. De asemenea, pe masă vor fi, pe lângă șampanie, mai multe sortimente de vinuri românești.

Potrivit reprezentanților hotelului, toate locurile pentru Revelion au fost rezervate încă din luna octombrie.

Costurile la hotelul la care șeful statului va petrece Revelionul ajung la 650 de lei de persoană pentru pachetul care include masa festivă și cea de 1 ianuarie.

„Pentru anul acesta nu avem calculele exacte, dar vă pot spune că anul trecut de exemplu, costurile pentru pachetul de 31 decembrie și 1 ianuarie a fost de 650 de lei de persoană”, a explicat pentru gândul Ovidiu Olariu, directorul de marketing al hotelului.

Conform site-ului hotelului, restaurantul are o capacitate standard de 170 de locuri și poate fi împărțit în două saloane de 122, respectiv 48 de locuri. Pentru evenimente speciale, capacitatea maximă a celor două saloane este de 230 de locuri.