Traian Băsescu susține examenul pentru reconfirmarea în funcția de comandant de navă

Publicat: 15 02. 2012, 10:13
Actualizat: 19 06. 2012, 05:25
Președintele Traian Băsescu se află, luni, la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale din Constanța, unde, la sfârșitul acestei săptămâni, va susține examenul pentru reconfirmarea în funcția de comandant de navă.

Președintele Traian Băsescu se află, luni, la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale din Constanța, unde, la sfârșitul acestei săptămâni, va susține examenul pentru reconfirmarea în funcția de comandant de navă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Băsescu a plecat luni dimineață de la Neptun, unde s-a aflat timp de peste o săptămână la vila de protocol, și a mers la Constanța pentru a se înscrie la cursurile de validare a brevetului de comandant de navă, care durează o săptămână și se vor finaliza cu un test pe care îl va susține vineri.

La ieșirea de la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale din Constanța, șeful statului a declarat că este plăcut să se întoarcă la școală și că în prima zi a făcut acomodarea cu simulatorul de tanc.

"Asta mi-a dat o stare de confort și realitatea este că am dreptul la un brevet valabil", a spus Băsescu, arătând și chitanța care atestă că a plătit pentru susținerea cursurilor, în valoare de 1.175 de lei.

Președintele a spus că singura problemă rămâne frecvența la cursuri, dar că speră să beneficieze de înțelegerea lectorilor pentru a avea un program flexibil. "Soluția ar fi să parcurg materia și să am o frecvență cât mai ridicată, dar am discutat și despre posibilitatea lectorilor de a-și ajusta programul pentru mine".

În anul 2006, șeful statului și-a pierdut dreptul de a naviga, în calitate de comandant de vas, atunci expirându-i brevetul. (Mediafax)