Traian Băsescu: Tragedia din Colectiv nu justifică anularea recepției de Ziua Națională. Iohannis a ratat

Publicat: 02 12. 2015, 16:34

Într-o postare pe Facebook, intitulată „Președintele Iohannis a ratat!”, Băsescu susține că, în acest context, prin ceremonia întârziată de la Senat, „ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli și respect pentru propria istorie”.

„Președintele Iohannis a ratat un moment în care putea transmite copiilor și nepoților noștri respectul pentru istoria românilor! Pe toți ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepției Președintelui de Ziua Națională. Președintele României are obligația să țină cont de istoria țării sale și să cinstească atât Marea Unire, cât și memoria celor 880.000 de soldați și 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă”, mai scrie fostul președinte.

La Senat are loc o ședință solemnă dedicată Zilei Naționale, eveniment inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la care au acceptat să participe doar premierul Dacian Cioloș, miniștri ai Cabinetului săi, și fostul președinte Emil Constantinescu.

Șeful statului, Klaus Iohannis, foștii președinți Traian Băsescu și Ion Iliescu au refuzat să participe la eveniment.

Administrația Prezidențială a decis să anunleze tradiționala recepție oferită de șeful statului, de 1 Decembrie, din cauza tragediei de la Clubul Colectiv.