Traian Băsescu va merge săptămâna viitoare în Comisia SRI. La audieri, chemați doi patroni media

Publicat: 19 10. 2017, 16:30
Actualizat: 19 10. 2017, 16:48

„Săptămâna viitoare avem confirmată participarea domnului Puțura pentru ziua de marți, avem confirmată participarea domnului Traian Băsescu, nu știm încă ziua. Mai sunt două persoane cu care am avut discuții și au spus că vor veni săptămâna viitoare, în funcție de programul comisiei și al dumnealor: domnul Dan Andronic și domnul Adrian Sârbu „, a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI din Parlament.

Întrebat dacă aceste nume se află pe lista lui Dragomir, adică cele 65 de persoane care pot confirma spusele sale în fața comisiei, Manda a precizat că în comisie pot fi chemați și oameni care nu au legătura cu lista, dar care pot să dea detalii despre acțiuni care vizează activitatea Comisiei.

„Lista celor 65 de persoane, nu știm dacă le audiem, în contextul în care un membru al comisiei e sesizat, sau comisia e sesizată, sau apar în spațiul public date sau declarații, putem să chemăm persoanele. Dacă sunt pe listă e mai puțin important”, a declarat Manda.

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a fost audiat de trei ori în comisia SRI. Dragomir a dat și o listă cu 65 de persoane din media, mediul politic și Justiție care, susține acesta, pot confirma spusele sale, și anume implicarea Serviciului Român de Informații în toate domeniile.