Transferul producției Nokia în România aduce beneficii și unei firme germane

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 03 03. 2012, 07:28
Transferul producției Nokia de la Bochum în România va aduce beneficii firmei germane Goldbeck GhmH din Bielefeld, care construiește noul centru al companiei finlandeze, afirmă Der Spiegel.

Transferul producției Nokia de la Bochum în România va aduce beneficii firmei germane Goldbeck GhmH din Bielefeld, care construiește noul centru al companiei finlandeze, afirmă Der Spiegel, citat de pagina electronică a postului de radio Deutsche Welle. Cercurile de conducere ale firmei germane, citate de Der Spiegel, afirmă că statul român nu ar fi subvenționat proiectul.

Presa germană a comentat pe larg decizia Nokia de a-și transfera producția de la Bochum în România, care a provocat nemulțumirea politicienilor și a sindicatelor germane. Handelsblatt apreciază că este limpede faptul că deciziile marilor concerne sunt determinate, prin excelență, de criteriul rentabilității economice, în timp ce Die Welt, care a consacrat o întreagă pagină "cazului" Nokia, consideră că producția de telefoane mobile nu mai are viitor în Germania.

Tagesspiegel semnalează intenția guvernului federal de a discuta cu conducerea concernului Nokia despre viitorul centrului de producție de la Bochum.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro