Transportul în comun este blocat la Constanța. Șoferii de la regia de transport local au declanșat o grevă spontană

Publicat: 22 05. 2013, 09:38
Actualizat: 07 06. 2018, 08:03

Niciun autobuz al Regiei de Transport în Comun din Constanța nu a ieșit, miercuri, pe străzile din oraș după ce șoferii societății au declanșat o grevă spontană, cerând majorarea salariilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 200 de șoferi ai Regiei de Transport în Comun din Constanța au declanșat, miercuri dimineață, la ora 05.00, o grevă spontană, astfel că niciun mijloc de transport în comun nu circulă în oraș, transportul fiind asigurat numai de microbuzele firmelor particulare.

„Este o nemulțumire generală a șoferilor, determinată de salarizarea foarte mică și pierderea altor drepturi – prima de vacanță și tichetele de masă”, a precizat fostul lider de sindicat din cadrul Regiei de Transport în Comun din Constanța Timur Ibram, care miercuri dimineață a demisionat din funcție, la cererea protestatarilor, ce i-au reproșat că nu îi reprezintă.

„Este o bilă proastă pentru noi, sindicatul, dar situația financiară dezastruoasă a regiei nu a permis altceva. În momentul în care m-am prezentat în fața protestatarilor pentru a discuta mi-au cerut și demisia, și pe bună dreptate, oamenii fiind nemulțumiți, lucru pe care l-am și făcut”, a spus Ibram.

El a precizat că salariul mediu net în unitate este de 1.000 – 1.200 de lei și, deși protestul spontan a fost declanșat de către șoferi, în aceeași situație sunt și ceilalți angajați ai regiei.

Sindicatul din Regia de Transport în Comun din Constanța are aproximativ 900 de membri.

Directorul Regia de Transport în Comun din Constanța, Ovidiu Tănase a susținut că greva salriaților este ilegală, fiind declanșată de „un grup de agitatori”.

„Este o grevă absolut ilegală, fără niciun fond. Ei nici nu știu ce vor. Au vrut să dea jos liderul sindical, l-au dat. I-am invitat la negocieri, au zis să meargă nu știu cine în mijlocul lor să discute cu ei. S-a plecat de la un grup de agitatori și momentan este blocat orice dialog”, a precizat Ovidiu Tănase.

El speră însă că situația se va rezolva curând, pentru ca transportul în comun să fie reluat.