Traseele turistice din Munții Făgăraș, închise din cauza zăpezii care depășește 40 de centimetri

Publicat: 25 11. 2013, 16:04
Actualizat: 06 08. 2014, 06:12

Traseele turistice din Munții Făgăraș au fost închise din cauza riscului de producere a avalanșelor, în condițiile în care stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 44 de centimetri și continuă să ningă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că stratul de zăpadă la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, este de 44 de centimetri și continuă să ningă.

„Stratul de zăpadă a fost măsurat la ora 14.00. Atunci se înregistrau 44 de centimetri de zăpadă și va continua să ningă până mâine (marți -n.r.). Temperaturile în zona Bâlea vor scădea, în noaptea de luni spre marți, până la minus 8 – minus 10 grade Celsius”, au declarat reprezentanții CMR.

Potrivit acestora, la Păltiniș, la ora 14.00, se înregistrau 36 de centimetri de zăpadă.

Șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, din cauza ninsorilor abundente, traseele montane din Munții Făgăraș au fost închise.

„Traseele montate din zona superioară cabanelor se închid până la primăvară. Nu se recomandă accesarea lor în perioada cu zăpadă din cauza riscului de producere a avalanșelor”, a spus Adrian David.

Potrivit acestuia, turiștii care urcă pe munte sunt sfătuiți să aibă echipament specific de iarnă și echipament individual de salvare din avalanșă.