Trei ani de închisoare cu executare pentru fostul președinte al CJ Botoșani Constantin Conțac

Publicat: 31 10. 2012, 22:09
Actualizat: 29 09. 2018, 02:20

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani Constantin Conțac a fost condamnat definitiv, miercuri, pentru fapte de corupție, la trei ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție, la ora transmiterii știrii el fiind deja în arestul IPJ Botoșani.

Potrivit IJP Botoșani, alături de Constantin Conțac, a fost arestat și fiul său, Liviu Conțac, condamnat tot la trei ani de închisoare în același dosar.

Constantin Conțac a fost acuzat de către procurorii DNA de efectuarea unor operațiuni financiare în situații de incompatibilitate, spălare de bani și fals în declarații.

Potrivit acestora, Conțac ar fi desfășurat, alături de fiul său, Liviu Conțac, fost director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, afaceri pe bani publici constând în contracte de prestări servicii având ca obiect activități de întreținere a drumurilor și transport material.

Inițial, dosarul s-a judecat la Tribunalul Botoșani, dar la cererea procurorilor DNA, procesul a fost strămutat la Tribunalul Brașov care, la începutul anului trecut, a dispus achitarea lui Constantin Conțac și a fiului acestuia.

Procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Brașov a dispus condamnarea lui Constantin Conțac la doi ani de închisoare cu suspendare, însă atât el, cât și procurorii au făcut recurs, iar miercuri Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv, condamnându-l pe Constantin Conțac la executarea a trei ani de închisoare, aceeași sentință fiind dată și fiului acestuia, Liviu Conțac.

În același dosar a fost condamnat și Liviu Andrici, administratorul firmei Construct Com, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Fostul președinte al CJ Botoșani și-a depus, luni, candidatura pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 3 Botoșani, ca independent.

Miercuri seară, polițiștii botoșăneni au pus în executare mandatele de executare a pedepsei cu închisoare emise, în cursul zilei, de Tribunalul Brașov, pe numele lui Constantin și Liviu Conțac, se arată într-un comunicat al IJP Botoșani.