Trei ani de închisoare pentru un român care și-a sechestrat și violat fosta iubită

Publicat: 01 10. 2014, 23:30
Actualizat: 19 10. 2018, 17:22

Judecătoria Huși l-a condamnat la trei și opt luni de închisoare cu executare pe Vasile Ursache pentru violare de domiciliu, distrugere, viol și lipsire de libertate în mod ilegal, după ce, în vara acestui an, și-a abuzat sexual fosta concubină, cu șase ani mai în vârstă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sentința magistraților din Huși a fost dată la scurt timp de la trimiterea în judecată, procesul derulându-se în baza acordului de recunoaștere a bărbatului, care astfel a beneficiat de reducerea pedepsei.

Potrivit rechizitoriului prezentat de procurori în instanță, Vasile Ursache a intrat mai întâi în curtea locuinței fostei sale iubite, o femeie de 49 de ani, și, în urma unei discuții în contradictoriu pe tema relației de concubinaj pe care au avut-o în trecut, a împins-o cu forța în casă. Ajunși în locuință, vasluianul i-a luat telefonul, a încuiat ușa și nu i-a mai permis fostei sale iubite să plece. Femeia a reușit să se refugieze într-o cameră, însă bărbatul a spart ușa și apoi, sub amenințarea unui cuțit, a abuzat-o sexual, ulterior părăsind locuința.

La sesizarea victimei, bărbatul a fost prins la scurt timp de către polițiști, fiind arestat preventiv.