Trei bărbați au cumpărat o tonă și jumătate de motorină de contrabandă. Ce s-a întâmplat cu combustibilul

Publicat: 03 11. 2014, 12:33

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră de la Isaccea au organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în baza unei informații, o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse petroliere.

Astfel, oamenii legii au interceptat, pe Dunăre, un iaht sub pavilion România care tracta o ambarcațiune rapidă în care se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 53 de ani, din județele Galați, Mureș și Neamț.

La bordul iahtului, polițiștii au decoperit 1.500 de litri de motorină, pe care cei trei bărbați nu i-au putut justifica.

În urma cercetărilor s-a stabilit că întreaga cantitate de motorină fusese achiziționată ilegal de la un tanc petrolier sub pavilion Olanda, care naviga pe Dunăre, în sectorul ucrainean al fluviului, românii recunoscând că au plătit pentru combustibil 1.000 de dolari.

Motorina, evaluată la aproximativ 9.000 de lei, a fost confiscată de polițiștii de frontieră și predată comandantului tancului petrolier, iar cei trei români s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă și intrare/ieșire ilegală din țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.