Trei bărbați care ar fi înșelat mai mulți revoluționari, prinși de polițiștii bucureșteni

Publicat: 30 03. 2013, 11:41
Actualizat: 04 07. 2013, 06:24

Trei bărbați suspectați că ar fi înșelat mai mulți revoluționari, de la care au cerut și primit bani sub pretextul că trebuie plătită o taxă la intrarea în posesia unui teren, au fost prinși de polițiștii bucureșteni și sunt cercetați în stare de arest preventiv, potrivit Poliției Capitalei.

Cei trei au fost prinși în flagrant, joi, de polițiștii bucureșteni specializați în investigații criminale, cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR, la scurt timp după ce primiseră de la un revoluționar 1.000 de lei, reprezentând o așa-zisă taxă pentru punerea în posesia unui teren.

Potrivit sursei citate, în perioada februarie – martie 2013, judiciariștii Sectorului 4 au obținut date și informații cu privire la activitatea infracțională a celor trei suspecți suspectați de mai multe înșelăciuni.

Astfel, cei trei bărbați, pretinzând că ocupă funcția de primar sau de consilier într-o localitate din Ilfov, contactau diverse persoane, cărora le solicitau sume de bani sub pretextul punerii unor suprafețe de teren în posesia acestora.

„Pentru a câștiga încrederea părților vătămate, suspecții le solicitau cu titlu de taxe sume de bani fixe, ce ar fi reprezentat plata întocmirii unor documente privind terenurile sau publicarea punerii în posesie în Monitorul Oficial. Persoanele vizate de membrii grupării aveau calitatea de revoluționari, iar plata taxelor solicitate de către aceștia se efectua prin virament bancar”, precizează Poliția Capitalei.

Oficiali din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre victimele celor trei suspecți se numără un revoluționar care a făcut plângere la Poliție, alți doi care nu au reclamat, precum și mai multe persoane care ar fi fost, de asemenea, înșelate sau în cazul cărora au existat tentative în acest sens.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals, cu cei trei suspecți in stare de arest preventiv.