Trei copii de 10 și 14 ani, cercetați penal după ce au furat două mașini pe care le-au condus

Publicat: 16 09. 2013, 20:14
Actualizat: 28 09. 2018, 21:04

Trei copii din municipiul Bacău, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, sunt cercetați penal de polițiști după ce au furat două autoturisme pe care, ulterior, unul dintre ei le-a condus pe o stradă din oraș, urmând ca acesta din urmă să fie expertizat psihiatric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Bacău, cele două autoturisme, parcate pe o stradă din municipiul Bacău, au fost furate în aceeași noapte de către copii, iar apoi conduse pe străzile din oraș de către unul din băieții de 14 ani.

Cei trei copii au fost prinși de către polițiști după două zile de căutări, pe numele lor fiind întocmite dosare penale.

„Minorul de 14 ani care a condus autoturismele va fi cercetat pentru furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis. Având în vedere vârsta, copilul va fi prezentat la Serviciul de Medicină Legală Bacău pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii infracțiunilor”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Narcisa Butnaru.

Polițiștii băcăuani au întocmit dosare penale și pe numele celorlalți doi copii, de 10 și 14 ani, pentru complicitate la furt calificat.