Trei elicoptere ale MAI au decolat spre județele Brăila, Buzău și Galați

Publicat: 28 01. 2014, 15:34
Actualizat: 31 07. 2014, 22:49

Trei elicoptere ale MAI au decolat, marți, din București spre județele Bărăila, Buzău și Galați, pentru a prelua persoane aflate în situații critice, la care nu se poate ajunge din cauza zăpezii, informează MAI.

„Din Ordinul viceprim-ministrului, ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) desfășoară misiuni de sprijin și acordare de ajutor medical de urgență persoanelor aflate în situați critice din județele Brăila, Buzău și Galați”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Potrivit sursei citate, un elicopter MI-17 a decolat din localitatea Bordei Verde, de unde a preluat două cazuri de urgențe medicale, în direcția localității Visani, județul Brăila, pentru a prelua o gravidă. Elicopetrul a aterizat la Portul Militar Brăila, de unde pacienții au fost preluați cu ambulanțele SMURD și transportați la unitățile spitalicești.

Un alt elicopter SMURD a decolat spre Mizil – localitatea Vintileasca, pentru a prelua o femeie de 87 ani cu traumatisme la mâini și un bărbat în vârstă de 45 de ani cu afecțiuni medicale.

De asemenea, elicopterul MI-17, de capacitate mare, a zburat la Tecuci, satul Fundeanu, comuna Drăgușeni, pentru a prelua un copil în vârstă de opt luni, care va fi transportat la Galați pentru a primi ajutor medical.