Trei frați din Vaslui, cu vârste între doi și zece ani, găsiți abandonați pe câmp în plină caniculă

Publicat: 04 09. 2015, 17:52

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat, în regim de urgență, trei frați cu vârste cuprinse între doi și zece ani, care au fost găsiți pe un câmp din comuna Viișoara, la peste șase kilometri de casă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intervenția autorităților s-a făcut în urma unui apel anonim la Telefonul Copilului, prin care se sesiza că aceștia au fost lăsați în apropierea unei ferme de vaci încă de la ora 6.00 dimineața, însă fără a se ști de către cine anume.

Astfel, cei trei copii au fost găsiți pe câmp, însetați și flămânzi, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

„Cei trei frați erau într-o situație de risc major în ceea ce privește sănătatea și securitatea lor, având în vedere că erau fără mâncare, fără apă și la temperaturi extreme. Cazul a intrat în evaluarea specialiștilor instituției pentru a se stabili circumstanțele în care minorii au ajuns pe acel câmp, după identificarea părinților acestora”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cei trei frați au fost internați în Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Exploatat și Neglijat Bârlad, unde vor beneficia de îngrijire și consiliere de specialitate până la clarificarea situației lor.