TREI ORE DE SPORT pe săptămână: proiectul de lege care cere școlii să scoată „copii mai sănătoși”. Sunteți de acord cu inițiativa?

Publicat: 04 08. 2015, 13:02

”Domnul (n.r. profesor) ne spune să ne aducem niște jucării sau ceva cu care să ne jucam în clasă, să nu ne plictisim”, spune un elev. ”Mi-ar plăcea să avem un teren cu gazon mai mare. Am avut o sală, dar acolo s-a facut clasa zero”, spune altul. Stirileprotv.ro a realizat un reportaj în școala Iancului din sectorul 2, care nu are sală de sport. Vara, activitățile se desfășoară afară, însă iarna, doar elevii de la gimnaziu se încumetă să meargă la sala de sport a unui liceu din apropiere.

În București, 7% dintre cele 400 de școli nu au săli de sport. Pe listă se adaugă alte câteva sute din toată țara. Orele de educație fizică se desfășoară în săli improvizate, pe holuri sau în curte, când vremea permite acest lucru. ”Dacă vrem să lucrăm aruncarea mingii de oină, nu avem unde, o dăm la tramvai”, spune profesorul de educație fizică Nicolae Roșioru.

Adrian Merka, inițiatorul legii privind creșterea numărul de ore de sport în școli și grădinițe, susține că elevii trebuie să facă mișcare de trei ori pe săptămână.