Trei pacienți cu arsuri grave, transportați de la Chișinău la București cu un avion Spartan

Publicat: 10 01. 2016, 12:42
Actualizat: 10 01. 2016, 12:46

„Aeronava C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, este dotată cu echipamente medicale și asistență pacienților în timpul zborului asigurate de SMURD”, precizează MApN într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decolând de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Un incendiu s-a produs sâmbătă într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieței Centrale, pe bulevardul Ștefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. În stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două niveluri”, a declarat ofițerul de presă al Serviciului de Protecție Civilă și Situații Excepționale, Diana Țurcanu.

Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătrați din bucătăria și salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii. Serviciul pentru Situații Excepționale a început o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incendiului și cauza exactă a declanșării exploziei.