Trei pacienți infectați cu COVID-19, transferați în Polonia

Publicat: 21 10. 2021, 15:26
Actualizat: 21 10. 2021, 16:05

Trei pacienți infectați cu COVID-19, internaţi în unităţi de primire a urgenţelor din Bucureşti, sunt transferaţi joi în Polonia.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 21 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta București – Łódź (Polonia), a 3 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Cei trei pacienți sunt în stare critică și vor fi transferaţi la Łódź, în Polonia, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pacienții erau internați în Spitalele Floreasca și Pantelimon. Aceștia sunt transportabili, intubați și necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.

„Mulţumim colegilor noştri din Polonia pentru sprijin şi promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluţii în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare şi pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara graniţelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii amintesc că preşedintele Klaus Iohannis a participat luni la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedintele Republicii Lituania şi premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia, în cadrul căreia liderii europeni şi-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru ţara noastră.

În urma acestei întâlniri online, marţi, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.