Trei tineri au furat 800 de metri de cabluri electrice care alimentau mai multe semafoare din Capitală

Publicat: 23 03. 2013, 15:47
Actualizat: 23 03. 2013, 16:25

Trei tineri au fost arestați preventiv după ce au furat peste 800 de metri de cabluri care alimentau cu energie electrică semafoarele rutiere de pe unele străzi din Sectorul 5, punând în pericol grav siguranța traficului rutier, informează, sâmbătă, Poliția Capitalei.

Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost opriți și legitimați vineri, pe o stradă din Sectorul 5, după ce polițiștii au văzut că aveau asupra lor mai multe cabluri, a precizat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

„Deoarece exista suspiciunea că bunurile ar fi putut proveni din comiterea unei infracțiuni, polițiștii bucureșteni i-au oprit și legitimat pe cei trei tineri și i-au condus la cea mai apropiată secție de poliție pentru clarificarea situației de fapt, întrucât aceștia nu au putut dovedi proveniența cablului”, potrivit sursei citate.

Anchetatorii au stabilit că cei trei tineri ar fi furat, în repetate rânduri, peste 800 de metri de cabluri subterane care alimentau cu energie electrică semafoarele din zona străzii Năsăud și de pe Calea Ferentari. Unele cabluri electrice furate ar fi fost vândute de cei trei tineri la centrele de colectare a fierului vechi, fiind produs astfel un prejudiciu de peste 17.000 de lei.

„De menționat este faptul că, prin săvârșirea acestor furturi, s-a pus în pericol grav siguranța traficului rutier, având în vedere că suspecții au tăiat și furat cablurile care alimentau cu energie electrică semafoarele din zonă”, a precizat Poliția Capitalei.

Cei trei tineri au fost acuzați de furt calificat și arestați preventiv pentru 29 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de judiciariștii bucureșteni de la Secția 18, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei suspecți.