Trei tineri din Botoșani, suspectați că au incendiat mai multe mașini, dați în urmărire internațională

Publicat: 11 05. 2013, 19:20
Actualizat: 03 07. 2013, 16:51

Trei tineri din județul Botoșani suspectați că în urmă cu un an au incendiat mai multe mașini au fost dați în urmărire internațională, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă.

Cei trei tineri, cu vârste între 20 și 32 de ani, au fost identificați de polițiștii din Botoșani, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

„În urma activităților specifice, desfășurate de polițiștii botoșăneni, cu sprijinul specialiștilor Direcției Operațiuni Speciale – IGPR, au fost identificați trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, din județul Botoșani, suspecți de distrugerea prin incendiere a mai multor autoturisme, în perioada 9-17 mai 2012”, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliției Române.

În baza probelor administrate în acest caz, polițiștii au formulat pe numele celor trei tineri propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a cerut arestarea preventivă în lipsă a acestora, solicitarea fiind admisă de instanță.

Polițiștii au stabilit, în urma investigațiilor, că cei trei suspecți nu mai sunt în țară, fiind făcute demersurile pentru emiterea mandatelor europene de arestare, precum și pentru urmărirea acestora la nivel internațional.