Trei unități de învățământ, cu peste 1.200 de elevi, au fost închise din cauza vremii nefavorabile

Publicat: 06 01. 2015, 11:17

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, peste 1.200 de elevi din trei unități de învățământ nu vor merge la școală sau grădiniță, marți, după ce conducerile școlilor respective au decis suspendarea cursurilor din cauza drumurilor impracticabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Liceul „Ion Mincu” Vaslui, unde învață 1.153 de elevi, este închis pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care majoritatea cursanților sunt navetiști din mediul rural, acolo unde sunt cele mai mari probleme cu căile de acces spre oraș.

De asemenea, cursurile sunt suspendate la școala primară și grădinița din localitatea Mânzați, cei 80 de elevi și preșcolari fiind nevoiți să stea acasă din cauza drumurilor impracticabile.

„Încă de pe timpul vacanței, mai există o problemă cu microbuzul școlar în comuna Alexandru Vlahuță astfel încât 22 de elevi din Poienești Deal și Morăreni nu pot ajunge la cursuri la școala din Florești. Totodată, 15 elevi din Buda nu pot fi transportați din același motive la școala din Alexandru Vlahuță”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX inspectorul pe management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Potrivit acestuia, cursurile ar urma să reintre în normal, miercuri, în toate unitățile de învățământ din județul Vaslui, dacă între timp nu vor apărea alte probleme create de vreme.