Trenul-fantomă al naziștilor chiar există. Autoritățile dau însă un avertisment serios celor care vor aurul lui Hitler

Publicat: 29 08. 2015, 09:36

După ce s-a confirmat oficial că legendarul tren nazist chiar există lângă orașul Walbrzych, numeroși căutători de comori au împânzit zona, sperând să găsească trenul despre care legendele spun că ar fi plin cu aur și bijuterii. Orașul se află la 10 km de granița cehă, într-o zonă cunoscută pentru minele de cărbuni.

Împrejurimile trenului ascuns sunt minate, iar în tren ar putea exista materiale periculoase de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, avertizează Piotr Zuchowski, secretar de stat în ministerul Culturii și Patrimoniului.

El spune că, după ce s-a confirmat existența trenului, zona a fost invadată de vânătorii de comori care speră să se îmbogățeascăa găsind un tren cu lucruri fabuloase. Zuchowski spune că orice căutare trebuie să înceteze până când oficialii nu vor securiza zona.

Locul descoperirii a fost ținut secret, însă informații neoficiale spun că trenul s-ar găsi la nord de Walbrzych, într-un tunel a cărui intrare a fost aruncată în aer de naziști acum peste șapte decenii. Tunelul s-ar afla lângă o linie de cale ferată care este folosită și acum. Un consilier juridic al celor două persoane care au făcut descoperirea spun că trenul blindat are între 120 și 150 metri lungime, însăa nu s-au făcut comentarii asupra conținutului vagoanelor.

Pe 20 august s-a anunțat că două persoane susțin că au găsit un tren nazist, a cărui soartă este învăluită în mister de cand s-a zvonit ca a disparut aproape de sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, incarcat cu pietre pretioase si arme. Potrivit miturilor locale, prezentate de Radio Wroclaw, trenul a intrat într-un tunel din apropierea castelului Ksiaz în regiunea montana Silezia Inferioara și nu a mai ieșit niciodată.