Tribunalul București NU A VALIDAT noua conducere a FRF. Gino Iorgulescu poate conduce Federația

Publicat: 01 04. 2014, 16:52
Actualizat: 07 07. 2016, 20:11

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de PROSPORT, Tribunalul București a luat act de contestația făcută de AJF Giurgiu și nu a validat noua conducere a Federației. Instanța a fixat un nou termen pentru 6 mai. „Instanța a luat act că există o problemă și nu a certificat actuala conducere a FRF. Ceea ce trebuie subliniat este că, timp de o lună, Federația nu va avea conducere. Pe 6 mai a fost fixat un termen pentru dezbatere”, a precizat avocatul Adrian Rațiu, reprezentantul AJF Giurgiu. 

Conform regulamentelor aflate în vigoare, până pe 6 mai Federația ar trebui să fie condusă de primul vicepreședinte al FRF, Gino Iorgulescu. Contactat de Mediafax, președintele LPF a refuzat să comenteze informația.

Potrivit  informațiilor obținute de ProSport, Adunarea Generală în cadrul căreia a fost ales Răzvan Burleanu nu ar fi întrunit cvorumul necesar pentru desfășurarea scrutinului fără prezența cluburilor contestate acum de AJF Giurgiu.

ProSport prezintă în exclusivitate lista cluburilor care au votat la alegeri, deși nu aveau, conform statutului și celor susținute de AJF Giurgiu, acest drept.

Conducerea Federației susține că Viorel Leșeanu, omul care a contestat alegerile, nu ar fi avut aprobarea membrilor afiliați din județ pentru a începe acțiunea împotriva lui Răzvan Burleanu

Motivul invocat de Viorel Leșeanu, președintele AJF, este legat de prezența la vot a reprezentanților cluburilor de drept public și a unor conducători care, conform Statutului, s-ar fi aflat în imposibilitatea de a-și reprezenta cluburile. Avocatul Adrian Rațiu, reprezentantul legal al AJF Giurgiu, oferă mai multe detalii: „Orice modificare a Statutului, așa cum este și schimbarea conducerii, trebuie înregistrată la Tribunal. Acum, odată cu această contestație depusă de clientul meu, judecătorul poate să ajungă la concluzia că aceste alegeri nu s-au desfășurat într-un mod corect”.

Costin NEGRARU/ProSport