TSD are un nou șef. „Vom trece de la broșuri la fapte, vom trece de la vorbe dulci la rezultate”

Publicat: 12 12. 2015, 17:47
Actualizat: 13 12. 2015, 08:51

„De acum încolo, la tineret, se va schimba sloganul, nu vom mai avea un președinte care știe să țină discursuri pentru că recunosc, nu mă pricep foarte bine, sunt inginer de profesie. Vom trece de la broșuri la fapte, vom trece de la vorbe dulci la rezultate. (…) Nu vreau să fiu nici șeful vostru, nici stăpânul vostru, vreau să fiu liderul vostru, colegul vostru, prietenul vostru și, împreună, să facem o echipă care să conducă această generație spre victorie”, a spus noul președinte al TSD în fața delegaților social democrați.

Petrea a transmis un mesaj și seniorilor din partid, spunând că acestora ar trebui să le fie „frică” pentru că tineretul social-democrat vine rapid din urmă.

Deputatul Gabriela Podașcă, care a pierdut președinția TSD cu 198 de voturi, a propus ca o parte din cotizațiile pe care organizațiile județene le strâng să ajungă și la tineret, ca aceștia să-și poată finanța proiectele pe care le au pentru partid.

De asemenea, Podașcă a mai spus că Victor Ponta a adus-o în politică și că acesta a fost „cel mai tare” președinte al TSD.

Inițial, în cursă au fost înscriși trei candidați, însă vicepreședintele TSD, Andrei Tinu, a anunțat că renunță la candidatura sa pentru conducerea organizației de tineret a PSD, în favoarea fostului viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea.

Tinu a spus că și-a analizat șansele și că nu este momentul ca TSD să aibă un președinte orator, ci este necesar unul organizator, având în vedere că anul următor este unul electoral. Dragnea a susținut că nu sprijină pe nimeni și că tinerii social-democrați sunt liberi să aleagă pe cine doresc.