TSD cere demisia lui Adomniției pentru neimplicare în scandalul de la Universitatea Petre Andrei

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 04 03. 2012, 04:14
Organizația de tineret a PSD Iași consideră că ministrul Educației, Cristian Adomniței, ar trebui să demisioneze, acuzându-l că nu s-a implicat pentru a rezolva conflictul de la Universitatea "Petre Andrei" Iași.

Organizația de tineret a PSD Iași consideră că ministrul Educației, Cristian Adomniței, ar trebui să demisioneze, acuzându-l că nu s-a implicat pentru a rezolva conflictul de la Universitatea "Petre Andrei" Iași. Cătălin Ivan, liderul TSD Iași, apreciază că ministrul Adomniței ar fi trebuit să se implice în rezolvarea rapidă a crizei de la universitatea ieșeană, acuzând, totodată, existența unor interese. TSD Iași susține că, în aceste condiții, "singurul gest normal pe care ministrul Adomniței ar trebui să-l facă este demisia".

Cele două tabere din cadrul Universității Petre Andrei din Iași au decis, luni, divizarea instituției, urmând să găsească o formulă juridică pentru a pune în practică această idee. Reprezentanții celor două tabere din cadrul Universității Petre Andrei din Iași au decis, luni, că instituția de învățământ se va diviza în Universitatea "Petre Andrei" Iași și, respectiv, "Petre Andrei" din Iași. Douăzeci de sindicaliști de la Universitatea "Petre Andrei" au pichetat, luni, Prefectura ieșeană timp de două ore, cerând ministrului Educației, Cristian Adomniței rezolvarea grabnică a situației în care a ajuns universitatea. Sindicaliștii instituției de învățământ ieșene urmau să aibă marți o întrevedere cu ministrul Educației, însă întâlnirea a fost reprogramată pentru joi.

Miercurea trecută, câteva zeci de studenți și cadre didactice de la facultățile de Științe Politice și Psihologie, conduși de profesorul Doru Tompea, au blocat intrarea în universitate, cerând plecarea de la conducerea instituției a rectorului Niculae Niculescu, invalidat prin hotărâri judecătorești. Tabăra lui Niculescu a încercat, la rândul său, să forțeze intrarea, provocând o busculadă. Jandarmii au intervenit și i-au separat pe combatanți, iar Niculescu a reușit să intre în universitate.