TUDOREL, MINCIUNEL! Sindicaliștii din penitenciare îi cer DEMISIA Ministrului Justiției

Publicat: 03 10. 2018, 14:22
Actualizat: 26 03. 2019, 07:28

This browser does not support the video element.

Aproximativ 300 de angajați din penitenciarele românești s-au strâns, miercuri, cu vuvuzele, în fața Ministerului Justiției, cerând demisia ministrului Tudorel Toader și strîgând „Tudore, Minciunel”.

Protestatarii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă din penitenciare, de faptul că au ore suplimentare neplătite sau că nu au suficiente dotări pentru a se apăra de condamnații care sunt agresivi.

„Ministrul Justiției a promis acum un an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate. În continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 6 luni, ca reacție la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că orele suplimentare vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt”, spun reprezentanții sindicaliștilor.

Aceștia mai precizează că în cazul în care revendicările lor nu sunt rezolvate, nu vor înceta protestele.

„Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acțiunile în instanțele civile și penale împotriva ministrului Justiției și vom recurge la blocarea activității penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaților de a lucra în condiții de lucru improprii”, susține Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.