Tudorel Toader vrea un nou mandat de rector | Liga Studenților din Iași se opune candidaturii lui: Are o „atitudine totalitară” și „a creat o rețea de bully-ing academic”

Tudorel Toader vrea un nou mandat de rector | Liga Studenților din Iași se opune candidaturii lui:  Are o „atitudine totalitară și „a creat o rețea de bully-ing academic
Publicat: 09/12/2019, 12:48

Organizația studențească anunță, într-un comunicat de presă, că se opune candidaturii lui Tudorel Toader, deoarece actualul rector „a adus grave prejudicii de imagine instituției de învățământ pe care o conduce” și invocă „imaginea nefastă pe care o are în spațiul public românesc, comportamentele sale totalitare și folosirea funcției în scop personal”.

„Sub conducerea lui Tudorel Toader, calitatea învățământului și vizibilitatea științifică a Universității Cuza a scăzut în mod constant, conform clasamentelor internaționale, ajungând ca, în acest an, cea mai veche universitate din România să nu facă parte nici măcar din clasamentul primelor 1000 de universități la nivel mondial, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București fiind singurele instituții de învățământ superior prezente în clasamentul internațional QS Rankings. Mai mult, acesta a înțeles să se folosească de funcția universitară și ministerială pentru a-și promova membri ai familiei sau pentru a promova persoane apropiate sau loiale lui, în detrimentul unor profesioniști care au ales să îl critice sau, cel puțin, să nu îl susțină”, se arată în comunicatul transmis luni de către Liga Studenților.

Potrivit sursei citate, Tudorel Toader ar fi mai mult un director general administrativ, decât un rector: „Preocupările sale manageriale în calitate de rector se circumscriu mai mult atribuțiilor unui director general administrativ, decât unui părinte al universității, Toader fiind preocupat mai mult de chestiuni administrativ-gospodărești decât de dezvoltarea membrilor comunității academice, de calitatea educației, de rezultatele cercetării sau de respectarea obligației legale a răspunderii publice pe care o are universitatea”.

Studenții invocă și „atitudinea totalitară” a actualului rector, care „pune mari semne de întrebare cu privire la calitalitatea sa morală de a conduce în continuare destinele universității”.

În comunicat este amintit și faptul că Tudorel Toader a refuzat să acrediteze jurnaliștii critici la adresa sa și faptul că sunt șterse comentariile negative de pe pagina sa de Facebook.

„A restricționat accesul studenților în cadrul unor întâlniri academice, a folosit în mod abuziv serviciul de pază al universității și a creat o rețea de bully-ing academic prin care toți opozanții săi sunt supuși unui proces de detractare continuă în rândul studenților, în special, dar și al comunității academice, în general. Aducem aici în vedere și faptul că, inițial, a interzis membrilor Senatului UAIC să se abțină de la vot, încercând să-i constrângă să voteze fie pro, fie contra inițiativelor sale”, se mai arată în comunicat.

„Prin urmare, Liga Sudenților consideră nelegitimă candidatura lui Tudorel Toader, care nu are nici statura morală, nici viziunea managerială, nici imaginea publică și nici capacitatea necesară readucerii Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, măcar în primele 1000 de universități ale lumii, recuperând, astfel, cele 300 de poziții pierdute în clasamentele internaționale, precum și reparării imaginii și prestigiului moral al instituției în urma acțiunilor sale reprobabile”, susțin semnatarii comunicatului.

Fostul ministru al Justiției și actualul rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, a anunțat recent că vrea să candideze pentru un nou mandat la conducerea instituției de învățământ superior.

Tudorel Toader a fost numit rector al Universității Alexandru Ioan Cuza în aprilie 2014, în urma alegerilor ce au avut loc în instituția de învățământ. Mandatul acestuia a fost suspendat în perioada în care a fost ministru al Justiției.

Alegerile pentru conducerea UAIC Iași vor avea loc la începutul anului viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață