Turcan: Prin legea grațierii, „vinovații de la Colectiv ar putea scăpa”

Publicat: 18 01. 2017, 14:13
Actualizat: 18 01. 2017, 18:55

„În timp ce domnul Dragnea pleacă în SUA, guvernul Grindeanu-Dragnea era pregătit să emită ordonanțe de urgență pentru grațiere și pentru modificarea legislației penale. Atragem atenția guvernării Dragnea că o lege a amnistiei și grațierii dată pe furiș ar fi un abuz de încredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate și nu decizii pentru scăparea infractorilor”, a declarat președintele interimat al PNL Raluca Turcan.

PNL a cerut „guvernării Dragnea” să nu guverneze cu prioritate pentru cei din PSD cu probleme penale, ci „pentru cei mulți, pentru oamenii cinstiți” din țară, a spus Turcan.

„Decizia de emitere a unor ordonanțe de urgență ar avea multe consecințe revoltătoare pentru cetățenii români, de exemplu ar scăpa și vinovații de la Colectiv”, a adăugat Turcan

Raluca Turcan a afirmat că pentru rezolvarea situației „inumane” din penitenciare trebuie alocate fonduri mai mari și construite noi penitenciare.

Președintele PNL a precizat că informațiile cu privire la intenția guvernului de a emite OUG privind grațierea și amnistia au venit inițial de la membri PSD.

„Știm că acest proiect era pregătit. Este doar o chestiune de timp, pare deja o decizie luată, îmbrăcată public în diferite variante, de a veni pentru salvarea penalilor cu o lege privind grațierea și modificarea Codului penale”, a spus liderul PNL.

PNL nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis, a mai spus Turcan.

Întrebată dacă PNL se va opune categoric oricărei forme a legii privind grațierea, Turcan a afirmat că liberalii nu vor „deschide niciun milimetru ușa pentru scăparea corupților”

„PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinși că, în momentul de față, în penitenciare există încălcări ale drepturilor omului și există condiții inumane, însă de aici și până la salvarea corupților este o mare diferență. PNL nu va deschide niciun milimetru ușa pentru scăparea corupților, pentru scăparea oamenilor care au făcut rău prin fapte de corupție românilor”, a răspuns Raluca Turcan.