Turcescu: Directorul Editurii Pedagogice, Maria Nistor, va fi chemat la AUDIERI în Parlament, pe tema GREȘELILOR din manualele școlare

Publicat: 04 09. 2018, 13:47
Actualizat: 26 03. 2019, 19:13

„A fost votată azi (marți-n.r) în Comisia de Învățământ a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri în comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va întâmpla miercurea viitoare (12 septembrie-n.r)”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, aprobat în iunie 2018 de Ministerul Educației Naționale și Editura Ministerului Educației Naționale, conține mai multe greșeli.

Editura Ministerului Educației a anunțat că va corecta manualele, însă în variantă digitală.

„Spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric. În acest an, există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, iar conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Editurii Didactice.