TURCIA. Numărul infectărilor cu coronavirus s-a dublat față de începutul lunii iunie

Publicat: 16 06. 2020, 04:15
Actualizat: 16 06. 2020, 04:19
Evoluția pandemiei în România, printre cele mai puternice la nivel european (FOTO: Shutterstock)

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat în Turcia, în raport cu începutul lunii iunie. În acest context, ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, s-a declarat îngrijorat și roagă populația să nu renunțe la măsurile de prevenție.

Koca a scris, pe contul său de Twitter, că Turcia a înregistrat 1.592 de cazuri noi şi 18 morţi, în ultimele 24 de ore.

Ministrul a scris cu majuscule: „Cifrele cresc în anumite zone”, fără să facă alte precizări. „Vom alege să renunțăm sau vom lupta? Vom putea controla răspândirea dacă purtăm măşti şi respectăm distanțarea fizică”, subliniază ministrul.

Pentru exemplificare, la data de 2 iunie au fost doar 786 de infectări.

Recent, Turcia a permis reluarea legăturilor între oraşe, zborurile interne, redeschiderea cafenelelor şi restaurantelor şi a pus capăt măsurilor de izolare, deși o organizație a profesioniștilor din domeniul sănătății a afirmat la 12 iunie că nu există nicio dovadă că pandemia a fost plasată sub control în ţară, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor date oficiale, numărul morţilor a atins 4.825 în Turcia, iar numărul cazurilor se apropie de 180.000.

Hotelurile din Turcia se pregătesc pentru sezonul turistic. Hotelurile își proiectează facilitățile, inclusiv bufeturi, plaje, piscine, pentru a asigura distanțarea socială

Hotelurile din Antalya, staţiunea turcească de la ţărmul Mării Mediterane, au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020, prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus.

Industria turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters.

Această ţară a început de curând să lucreze la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că Turcia se va normaliza treptat în perioada mai-iulie

Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Turismului și Culturii, a declarat, de asemenea, că sezonul turismului trebuie să înceapă cu vacanța Eid al-Fitr – pentru a marca sfârșitul lunii sfinte musulmane a Ramadanului – sfârșitul lunii mai.

Ministerul a emis o notificare de igienă săptămâna trecută pentru a informa hotelurile despre măsurile COVID-19, cum ar fi distanțarea socială și normele de igienă.

După sesizarea ministerului, hotelurile au început să-și proiecteze facilitățile, inclusiv bufeturi, plaje, holuri și piscine, pentru a asigura distanțarea socială.