Turcia: Primul deces din cauza gripei porcine

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 20 02. 2012, 15:41
Ministrul turc al Sănătății a anunțat sâmbătă primul caz mortal de gripă A H1N1 în Turcia, un bolnav în vârstă de 29 de ani, bărbatul fiind diagnosticat, inițial, cu pneumonie și spitalizat la Ankara.

Ministrul turc al Sănătății a anunțat sâmbătă primul caz mortalde gripă A H1N1 în Turcia, un bolnav în vârstă de 29 de ani,bărbatul fiind diagnosticat, inițial, cu pneumonie și spitalizat laAnkara. Acesta a murit în urma unei insuficiențe respiratorii, aprecizat ministerul. Analizele au arătat că bărbatul era purtătoral virusului gripei A H1N1. Acesta este „prima persoană care adecedat în țară (Turcia) ca urmare a pandemiei de gripă A H1N1”, asubliniat comunicatul ministerului.

Numărul cazurilor de gripă A H1N1 era sâmbătă de 958 de persoaneîn Turcia, a precizat ministerul. Creșterea rapidă a număruluicazurilor de gripă A H1N1 a determinat autoritățile să dispună înoctombrie închiderea școlilor din Diyarbakir, principalul oraș dinsud-estul Turciei, și din Ankara. Un prim lot de 500.000 de doze devaccin au ajuns luni în Turcia, iar Ministerul Sănătății a anunțatcă acestea vor fi testate înainte de a fi distribuite.

Mediafax