Turcul suspectat de înșelăciune prin metoda „Accidentul” este imam. Ce a decis instanța în cazul lui

Publicat: 04 08. 2015, 19:45

Adjunctul imamului Bucureștiului, Yldiz Imdat, în vârstă de 41 de ani, care slujește la geamia de la Eroii Revoluției, este cercetat sub control judiciar după ce, luni după-amiază a fost prins în flagrant, la Pitești, în timp ce primea o sumă de bani de la un bărbat în vârstă de 59 de ani, pe care polițiștii bănuiesc că acesta a încercat să-l înșele prin metoda „Accidentul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor.

După primele verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul din Pitești a fost contactat telefonic de un deținut încarcerat în Penitenciarul Galați, pe nume Halin Atma, care i-a spus că fiul său a provcat un accident în județul Prahova, lovind o persoană pe trecerea de pietoni, și are nevoie de suma de 30.000 de lei pentru operația victimei.

Dându-și seama că ar putea fi vorba despre o înșelăciune, piteșteanul a sunat la Poliție și, sub îndrumarea anchetatorilor, s-a întâlnit cu turcul venit să primească banii, acesta din urmă fiind prins în flagrant.

Yldiz Imdat a fost inițial reținut pentru 24 de ore, însă instanța a hotărât că acesta poate fi cercetat sub control judiciar.

Imamul Bucureștiului, Osman Azis, a declarat pentru MEDIAFAX că nu crede că Yldiz Imdat a încercat să înșele pe cineva, ci mai degrabă acesta ar fi, la rândul său, o victimă a deținutului, care l-ar fi sunat și l-ar fi rugat să-l ajute.

„Yldiz Imdat este un foarte credincios care nu ar fi comis nicio infracțiune. Mă ajuta mereu la slujbe și, dacă eram plecat în țară, îmi ținea locul. Eu cred că în toată această poveste este și el o victimă a deținutului respectiv, care l-a convins să-l ajute și să meargă până la Pitești ca să ridice niște bani pentru el”, a spus Osman Azis.

Yldiz Imdat este rezident în România de mai mulți ani, este căsătorit și are doi copii. Acesta a terminat, în Turcia, Facultatea de Teologie Musulmană, iar în România a urmat Facultatea de Istorie.