Turist din București dispărut în Masivul Bucegi, căutat de salvamontiști

Publicat: 30 07. 2013, 18:22
Actualizat: 10 12. 2013, 17:36

Salvamontiștii din stațiunea Bușteni, de pe Valea Prahovei, caută un turist din București, a cărui dispariție a fost anunțată marți, bărbatul, care era venit la munte cu un grup de prieteni, plecând, luni, pe un traseu din Masivul Bucegi  fără ca cineva să-l mai poată contacta.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost anunțați, marți, despre dispariția uni bărbat de 36 de ani, din București, care luni dimineață a plecat în Masivul Bucegi, de la Cabana Omu către Cabana Mălăiești și de atunci nimeni nu l-a mai putut contacta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Haiduc a declarat că dispariția bărbatului a fost anunțată, marți, de către prietenii cu care acesta a mers la munte. În urma sesizării, salvamontiștii l-au căutat la Cabana Mălăiești, la Cabana Izvoarelor și la Cabana Diham, însă în niciuna dintre cele trei unități nu a fost văzut vreun bărbat cu semnalmentele celui dispărut.

Marți, două echipe formate din câte doi salvatori montani au continuat să-l caute pe bărbat pe munte, în special în zona cunoscută sub denumirea Creasta Bucșoiului, dar fără niciun rezultat.

Gheorghe Haiduc a precizat că bărbatul ar fi putut continua traseul pe munte fără să fi oprit la nicio cabană.

„În condițiile în care până mâine (miercuri – n.r.) nu se anunță sosirea turistului în localitatea de domiciliu, vom extinde căutările și vom mobiliza mai mulți salvamontiști”, a spus șeful Salvamont Bușteni.