Turista cehă rănită în Făgăraș a fost transportată cu elicopterul la Spitalul de Urgență Floreasca

Publicat: 19 07. 2013, 10:58
Actualizat: 29 03. 2019, 22:06

Turista cehă de 36 de ani, care a fost rănită, joi seară, după ce a căzut într-o prăpastie din masivul Făgăraș, la 2.300 de metri altitudine, a suferit multiple contuzii și un traumatism cranio-cerebral minor, fiind transportată cu elicopterul MAI la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Ea a fost scoasă din râpă de către salvamontiștii din orașul Victoria, județul Brașov, și a primit primele îngrijiri la fața locului, fiind în stare stabilă.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Salvamont Argeș, tânăra era împreună cu soțul său și cinci prieteni în excursia montană. Femeia a căzut aproximativ 60 de metri, rostogolindu-se într-o râpă din apropierea Vârfului Gălășescu Mic.

„Am efectuat o misiune de salvare în munții Făgăraș, o pacientă 36 de ani, căzută într-o râpă, care a prezentat multiple contizii și un traumatism cranio-cerebral minor, a fost transportată cu elicopterul la București, de unde a fost preluată de o ambulanță care a transportat-o la Spitalul de Urgență Floreasca. Pe timpul transportului cu elicopterul, pacienta nu a pus probleme deosebite”, a declarat dr. Flavius Romeo Boancă, de la SMURD București.

O turistă cehă s-a rănit, joi seară, în Masivul Făgăraș, la 2.300 de metri, după ce a căzut într-o râpă, rostogolindu-se aproximativ 60 de metri, iar un elicopter al MAI a încercat să o recupereze, însă nu a reușit întrucât în perimetrul unde căzuse femeia nu se putea ateriza.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Salvamont Argeș, incidentul, care s-a petrecut în zona Gălășescu Mic, în creasta Masivului Făgăraș la 2.300 de metri, a fost anunțat la Dispeceratul Național Savamont de către prietenii tinerei, care spun că aceasta are dureri costale și la cap. Prietenii tinerei au mai spus că au scos-o pe aceasta din râpă și au băgat-o într-un sac de dormit.