Turiști blocați în Marea Neagră, salvați de Poliția de Frontieră – VIDEO

Publicat: 15 06. 2019, 13:13

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția de Frontiră, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă – SCOMAR a detectat, sâmbătă, o ambarcațiune de agrement, care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei. Poliția de Frontieră a interogat ambarcațiunea, iar oamenii care se aflau în barcă au spus că aceasta plutește în derivă din cauza unor defecțiuni tehnice pe care încearcă să le remedieze.

Ulterior persoanele de la bord au comunicat că, deși au remediat defecțiunea, nu pot manevra ambarcațiunea din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile.

Astfel, Garda de Coastă a informat MRCC Constanța, care a declanșat acțiunea de salvare, care a asigurat conducerea ambarcațiunii în siguranță în Portul Mangalia.

Cele patru persoane, cetățeni români cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, nu au avut nevoie de asistență medicală. Acestea le-au spus polițiștilor de frontieră că în timp ce desfășurau activități de agrement, motorul ambarcațiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie și din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Acțiunea de salvare s-a desfășurat prin cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța.