Turiști blocați în salina Slănic Prahova. Unii au făcut atac de panică

Publicat: 06 08. 2014, 15:07
Actualizat: 06 02. 2019, 02:36

Unul din cele două lifturi care asigură transportul în mina de vizitare din cadrul salinei de la Slănic Prahova s-a defectat, miercuri, iar turiștii aflați în subteran au rămas blocați la aproximativ 200 de metri adâncime, în condițiile în care spre dinspre mină se face accesul cu două lifturi, unul care urcă și unui care coboară, iar dacă unul se defectează nu mai funcționează nici celălalt, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanți ai salinei Slănic Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, câteva zeci de turiști au rămas în subteran.

Angajații salinei au decis să-i scoată pe turiști ducându-i din mina de vizitare în mina de exploatare printr-un tunel, iar de acolo au fost scoși la suprafață cu microbuze, au precizat sursele citate.

La salina Slănic Prahova s-au deplasat de urgență trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Prahova pentru a interveni în caz de necesitate. De altfel, până la ora transmiterii acestei știri, 11 turiști au avut nevoie de asistență medicală, au declarat reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță. Șapte dintre turiști au făcut atacuri de panică, iar ceilalți patru care au avut nevoie de ajutorul medicilor au suferit escoriații în timpul evacuării din salină.

La ora transmiterii acestei știri, operațiunea de evacuare a turiștilor continuă.

Conform reprezentanților Salinei, nicio persoană nu se afla în lift în momentul în care acesta s-a defectat.

Nu este pentru prima dată când se produc astfel de incidente la salina de la Slănic Prahova. În urmă cu trei ani, 50 de copii veniți în excursie din Galați la salina de la Slănic au rămas blocați în mină după ce liftul s-a defectat.