Turiști blocați timp de peste două ore în Roata Mare din Salina Turda, în urma unei defecțiuni

Publicat: 19 08. 2013, 16:41
Actualizat: 28 09. 2018, 10:31

Doisprezece turiști au fost blocați, luni, timp de două ore și jumătate, în Roata Mare din Salina Turda, situată în Mina Rudolf, la o adâncime de 80 de metri, din cauza unei defecțiuni, ei fiind coborâți cu ajutorul unei macarale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că 12 turiști au fost blocați, luni, în Roata Mare din Salina Turda, „dar au fost coborâți în siguranță, după două ore și jumătate, cu ajutorul unei macarele, de către angajații salinei și ai unei firme care se ocupă de mentenanța roții”.

„A fost o problemă tehnică, apărută la un braț al uneia dintre gondolele Roții Mari. Acesta s-a forfecat și a atins roata, moment în care aceasta s-a oprit. Este prima dată de la inaugurarea Salinei Turda, în 2010, după modernizarea cu fonduri europene, când are loc un astfel de incident”, a spus Ștefănie.

Potrivit acestuia, o echipă de specialiști evaluează Roata Mare din punct de vedere tehnic.

Contactați de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanții Salinei Turda au precizat că vor transmite un comunicat de presă legat de acest incident.

Roata Mare este amplasată în Mina Rudolf, la o adâncime de 80 de metri. Roata are o înălțime de 20 de metri, are șase gondole cu opt locuri fiecare, iar un tur complet durează opt minute.