Turiștii care dispăruseră acum două zile în Munții Leaota au fost găsiți. UPDATE

Publicat: 25 07. 2017, 16:48
Actualizat: 03 10. 2018, 02:54

Update: Turiștii pe urmele cărora au plecat marți mai mulți polițiști, jandarmi montani și salvamontiști au fost găsiți într-o zonă fără semnal.

Potrivit salvatorilor, turiștii, respectiv un bărbat de 37 de ani și prietena sa, în vârstă de 38 de ani, ambii din Galați, erau campați pe traseul montan dintre Valea lui Coman și Leaota, într-o zonă fără semnal.

Cei doi sunt în afara oricărui pericol, au mai spus salvatorii.

Un bărbat a sunat marți la 112 să anunțe că doi turiști care au plecat duminică pe un traseu montan din Munții Leaota nu mai pot fi contactați, iar în căutarea lor au plecat mai multe echipaje mixte de salvatori.

Potrivit apelului la 112, cei doi turiști ar fi trebuit să ajungă în zona Crucea Albastră, dar nu au mai răspuns apelurilor telefonice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălin Zamfir, un bărbat a sunat marți la 112 să anunțe că doi turiști – o femeie și un bărbat, care au plecat duminică pe un traseu montan din Munții Leaota, nu mai pot fi contactați.

„S-au format echipe mixte (polițiști și jandarmi montani) care se vor deplasa în munți pentru recuperarea turiștilor despre care nu se mai știe nimic de duminică, potrivit sesizării primite prin alel la 112″, a declarat Zamfir.

Potrivit apelului la 112, cei doi turiști ar fi trebuit să ajungă în zona Crucea Albastră, dar nu au mai răspuns apelurilor telefonice, iar rudele s-au alarmat și au cerut ajutor salvatorilor.