Turiștii din această stațiune de pe litoral nu au bănuit nimic. Ce au descoperit angajații ISU Dobrogea în Vadu

Publicat: 29 07. 2015, 12:53
Actualizat: 03 08. 2015, 20:23

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”, un sătean din comuna Vadu a găsit, pe un islaz, patru elementele de muniție și a alertat autoritățile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La fața locului, s-au deplasat membrii echipei pirotehnice a ISU „Dobrogea”, care au identificat și ridicat cele patru proiectile de artilerie, calibru 45 milimetri, rămase neexplodate de pe timpul conflictelor militare de la mijlocul secolului 20.

Tot marți, echipajul pirotehnic al ISU Constanța a fost solicitat să intervină și în localitatea Agigea, unde un bărbat descoperise câteva elemente de muniție în timpul unor lucrări agricole. Echipajul pirotehnic a identificat 84 de cartușe de infanterie calibru 5,6 milimetri și șase tuburi de cartuș calibru 5,6 milimetri.

Toată muniția găsită a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă.

În scopul preîntâmpinării unor incidente, reprezentanții ISU Constanța atrag atenția cetățenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, aceștia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără să le miște din locul unde au fost găsite.