Tusk, mesaj pentru Iohannis: Mulțumiri pentru o Președinție la Consiliul UE energică și de succes

Publicat: 29 06. 2019, 22:49

„Multe mulțumiri lui Klaus Iohannis și echipei sale pentru o președinție la Consiliul UE energică și de succes. Ați reușit să finalizați 90 de dosare în mai puțin de 100 de zile, ceea ce este impresionant. Ne vom aminti mereu de Summitul de la Sibiu găzduit de Ziua Europei Mulțumesc România!”, a scris Donald Tusk, sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter.

Donald Tusk și-a încheiat mesajul în limba română, precizând „Mulțumesc, România!”.

În mandatul la Președinția Consiliul UE, România a închis 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele încheiate se află setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuțiilor pe Directiva Gaze Naturale și actualizarea legislației copyright.

Pe 21 iunie, Klaus Iohannis a afirmat, înaintea participării la Summit-ul liderilor europeni de la Bruxelles, că mulți se așteptau ca România să fie mediocră, la începutul Președinției la Consiliul UE, însă în această perioadă au fost încheiate 90 de dosare, ceea ce arată „nu numai intensitatea și cantitatea muncii noastre, ci și calitatea”.

România a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene de la începutul acestui an, pe o perioadă de șase luni. Mandatul va fi preluat de Finlanda.

 

Foto: Mediafax Foto / Ovidiu Matiu