Țuțuianu a anunțat când încep controalele la unitățile SRI

Publicat: 21 03. 2017, 22:17

„Vom începe (controalele, n.r.) după bilanțul anual al SRI. Din datele pe care le am eu, va fi probabil pe data de 29 martie. După data de 29 martie, în prima săptămână începem deplasările la unitățile centrale”, a precizat Țuțuianu.

Comisia SRI a stabilit, în 14 martie, să efectueze controale la unități SRI centrale și din teritoriu, unele controale fiind notificate prealabil, altele fiind inopinate.

„Am prevăzut că atribuțiile de control ale Comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unitățiilor SRI și am stabilit două modalități de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei și tematicii de control, dar și controale inopinate pe o tematică stabilită în cadrul Comisiei la unități centrale sau din teritoriu ale Serviciului”, a precizat, la acel moment, Țuțuianu.

El a arătat că există deja o tematică de control elaborată și că în cadrul acestor controale se vor verifica date, informații, documente.

„Începem cu unitățiile centrale ale Serviciului și vom merge și la câteva Direcții de informații din județe”, a spus Țuțuianu.