TVR 1 va transmite, în direct, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București

Publicat: 16 04. 2014, 17:43
Actualizat: 16 04. 2014, 19:29

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în Săptămâna Mare, TVR 1 are pregătite pentru telespectatori câteva ediții speciale ale emisiunii „Universul credinței”. Potrivit TVR, ceea ce este special pentru sărbătorile pascale din acest an este faptul că toți creștinii vor sărbători Paștele în aceeași zi, 20 aprilie.

Astfel, vineri seară, de la 18.15, TVR 1 va transmite în direct de la Catedrala Patriarhală slujba prohodului, ceremonie oficiată de Patriarhul Daniel, alături de un sobor de arhimandriți și preoți.

În Noaptea de Înviere, de la 23.30, TVR 1 va transmite o nouă ediție în direct „Universul credinței” dedicată Paștelui. În prima parte, moderatorul Corneliu Vlad Matache va sta de vorbă cu profesorul doctor Laurențiu Tănase, de la Facultatea de Teologie din București, despre percepția societății românești contemporane asupra Paștelui, despre obiceiurile specifice acesteia (facerea lumânărilor, închistritul ouălor), despre Icoana Învierii și semnificația reprezentărilor, precum și despre modul în care percep și înțeleg tinerii Învierea.

Slujba de Înviere va fi transmisă de asemenea în direct de TVR 1 de la Catedrala Patriarhală din București, fiind oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Emisiunile vor putea fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă și mobil.