Udrea ia de la Oprea și îi dă primarului Poteraș fosta bază militară Ghencea să facă un proiect „social-imobiliar”. Și Onțanu investește într-un teren al Armatei

Udrea ia de la Oprea și îi dă primarului Poteraș fosta bază militară Ghencea să facă un proiect „social-imobiliar”. Și Onțanu investește într-un teren al Armatei
Pe ternul fostei baze militare Ghencea se va construi un ansamblu de locuințe. Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a anunțat, la Brașov, că, în sectorul 6 al Capitalei se va dezvolta „un proiect social-imobiliar de locuințe ANL finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Pe ternul fostei baze militare Ghencea se va construi unansamblu de locuințe. Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a anunțat,la Brașov, că, în sectorul 6 al Capitalei se va dezvolta „unproiect social-imobiliar de locuințe ANL finanțat de MinisterulDezvoltării Regionale și Turismului. În sectorul 6 există o foartemare bază militară, cu foarte mult teren, pe care foarte mulți s-auchinuit să-l ia de-a lungul timpului și să și-l însușească. Darn-au reușit, a rămas în continuare la MapN și MapN-ul acum nuintenționează să facă din asta un biznis, vrea, dimpotrivă, să-lpună la dispoziția autorităților publice locale pentru un proiectsocial-imobiliar, adică de locuințe sociale, fie că sunt pentrutineri, fie pentru bătrâni, fie că se va construi un cămin socialacolo”.

În privința fondurilor care urmează să fie alocate, ministrulElena Udrea a explicat doar că „proiectul e doar un concept, nu s-astabilit încă nici o suprafață, nici valoarea investițiilor, nicialtceva concret. Dar în principiu, dacă vor fi locuințeANL, le finanțăm noi, ministerul, și cofinanțează Primăriasectorului6 și cu oricine mai dorește să participe la finanțareaunui asemenea proiect social„. Demnitarul a ținut săsublinieze că ministrul Gabriel Oprea nu are nici un interes înacest proiect. „Ce interes personal poate să aibă, câtă vreme dăterenul pentru locuințe pentru bătrâni și tineri?”

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraș, a declarat pentruGândulcă, „în acest moment, totul este la nivel de intenție șideclarații. După ce vom primi terenul, vom comanda un studiu defezabilitate și abia atunci vom știi ce vom putea face. Este vorbade terenul fostei baze militare Ghencea”.

Proiect imobiliar și în sectorul 2

Și consiliul Local al Sectorului 2 va prelua parțial oproprietate MApN din Pantelimon, județul Ilfov, urmând ca înaceastă zonă să fie realizate, în maximum trei ani de la preluare,locuințe în sistem ANL. O parte dintre locuințe revin MApN, MAI,SRI și SPP. Terenul și o construcție ce urmează să fie preluate dePrimăria sectorului2 se află în proprietatea publică a statului șiau fost trecute din administrarea MApN în cea a Consiliului Localal Sectorului 2 printr-o hotărâre de Guvern. Aceasta a fostpublicată marți în Monitorul Oficial și prevede că, după preluare,va fi sistematizată zona, respectiv în maximum trei ani vor ficonstruite „locuințe și funcțiuni complementare spațiilor de locuitprin programe derulate de ANL”.

CITEȘTEȘI Cum amodificat Guvernul impozitele la case șimașini

Inchide