Ultimul volum din „Orbitor” de Mircea Cărtărescu, lansat în București și la Vama Veche

Publicat: 15 02. 2012, 09:52
Actualizat: 28 03. 2012, 19:00
După "Orbitor. Aripa stângă" și "Orbitor. Corpul", Cărtărescu își lansează ultimul volum din trilogie - "Orbitor. Aripa dreaptă", informează editura Humanitas.

După "Orbitor. Aripa stângă" și "Orbitor. Corpul", Cărtărescu își lansează ultimul volum din trilogie – "Orbitor. Aripa dreaptă", informează editura Humanitas. Mircea Cărtărescu a vorbit, într-un interviu, despre trilogia "Orbitor" ca despre "cartea vieții sale".

 

Considerat de unii cel mai important scriitor român contemporan, Mircea Cărtărescu, născut în 1956, a debutat în 1978, în România literară. Timp de șapte ani, până la vârsta de 30 de ani, a scris poezie lirică, până când a observat că filonul acestei poezii s-a subțiat, iar poeții mai tineri decât el au început să scrie altfel. A mai scris doar un volum epic în versuri, "Levantul", iar apoi s-a concentrat pe proză.

 

Cărtărescu a publicat, printre altele, trei cărți de poezie optzecistă – "Poeme de amor", "Totul" și "Dragostea" – și volumele de proză "Nostalgia", "Orbitor. Aripa stângă" și "Orbitor. Corpul". În ultimii ani, a fost activ și ca publicist.

Scrierile sale – de ficțiune sau nu – din reviste lunare sau din ziare au fost reunite în volume precum "De ce iubim femeile", unul dintre cele mai bine vândute titluri din 2005, și "Baroane!". Autorul a fost premiat de-a lungul timpului de Uniunea Scriitorilor, Asociația Scriitorilor Profesioniști, Academia Română.

 

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat în 2006 de președintele Traian Băsescu cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofițer, categoria A "Literatura", la propunerea ministrului Culturii și Cultelor, Adrian Iorgulescu. (Mediafax)