Un actor de la Hollywood a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru o schemă ”Ponzi” de peste jumătate de miliard de dolari

Publicat: 15 02. 2022, 18:59
Actualizat: 15 02. 2022, 19:26
Un actor de la Hollywood a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru o schemă ”Ponzi” de peste jumătate de miliard de dolari / Sursă FOTO: YouTube

Un actor de la Hollywood a recunoscut că a condus o schemă Ponzi de peste o jumătate de miliard de dolari. Artistul a fost condamnat luni la 20 de ani de închisoare federală.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție, actorul Zachary Horowitz ”a strâns cel puțin 650 de milioane de dolari cu pretenții false că banii investitorilor vor fi folosiți pentru a obține drepturi de licență pentru filme pe care HBO și Netflix se presupune că au convenit să le distribuie în străinătate”.

În luna octombrie a anului trecut, Horowitz a pledat vinovat pentru o acuzație federală de fraudă a valorilor mobiliare și a recunoscut că a condus schema Ponzi.

Acesta a primit o pedeapsă de 240 de luni, potrivit comunicatului de luni, și trebuie să plătească mai mult de 230 de milioane de dolari ca restituire, relatează revista rollingstone.

Actorul, în vârstă de 35 de ani, a fost acuzat că a băgat o parte din bani în conturile sale personale și a folosit banii pentru achiziționarea unei locuințe personale pentru aproximativ 5,7 milioane de dolari, că a făcut excursii la Las Vegas și că a zburat cu avioane charter, potrivit unei plângeri depuse de către Securities and Exchange Commission.

Artistul mai este cunoscut sub numele de scenă „Zach Avery”. Actorul a petrecut ultimul deceniu jucând în aproximativ o duzină de filme cu buget redus, inclusiv „Trespassers” și „The White Crow”, conform profilului său IMDb. De asemenea, a avut un rol minor necreditat în „Fury”, unde l-a jucat pe Brad Pitt.