Un adolescent din Botoșani și-a dat mama în judecată pentru a-i plăti pensia lunară: Din 2017 nu a mai dat niciun semn. Pensia bunicii nu ne ajunge / Băiatul vrea să își termine studiile și să își facă un rost în viață

Publicat: 16 11. 2019, 18:07

Părăsit de tată imediat după ce a venit pe lume, un băiat în vârstă de 15 ani, din municipiul Botoșani, trăiește o dramă, după ce și mama l-a lăsat în grija bunicii. Hotărât să-și termine studiile și să-și facă un rost în viață, copilul a recurs la o soluție extremă: și-a dat în judecată mama, obligând-o să-i plătească o pensie lunară, așa încât să poată merge în continuare la liceu, relatează monitorulbt.ro.

Mama băiatului a decis să plece în străinătate în anul 2016 să muncească, dar, de atunci, copilul nu a mai putut lua legătura cu ea. Din decembrie 2017 femeia a întrerupt orice legătură cu el, și-a șters contul de facebook, și-a schimbat numărul de telefon și nici nu a mai venit în țară. Copilul are rezultate foarte bune la învățătură, merge la cursuri muzicale pentru a cânta la instrumente de suflat, ba chiar a început să practice și karate. Cum pensia bunicii nu ajunge, băiatul nu a mai avut nici o cale de mijloc și atunci a deschis o acțiune la instanță, solicitând prin ordonanță președințială obligarea mamei sale la plata unei pensii de întreținere. Cererea lui a fost admisă imediat, femeia fiind obligată să-i plătească suma de 315 lei lunar, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Foto: Pixabay