Un al treilea inculpat din dosarul lui Liviu Dragnea a contestat sentința. Solicitările, conexate

Publicat: 22 10. 2019, 13:42

Atât fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Floarea Alesu, cât și fostul director adjunct al acestei instituții, Olguța Șefu, ambele condamnate în dosarul angajărilor fictive alături de Liviu Dragnea, au depus contestații în anulare, o cale extraordinară de atac împotriva sentinței.

Olguța Șefu a fost condamnată, pe 27 mai, la un an cu suspendare pentru infracțiunea de fals intelectual, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman în timp ce Floarea Alesu a fost condamnată la 3 și 7 luni de închisoare cu executare.

Contestațiile în anulare au fost deja înregistrate pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind conexate cu cea a fostului președinte PSD.

Și Liviu Dragnea a formulat, săptămâna trecută, o contestație în anulare la decizia definitivă de condamnare la 3 ani și jumătate, primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Teleorman.

Conform legii, dacă magistrații Instanței supreme admit aceste contestații în anulare, apelurile declarate în acest dosar ar putea fi rejudecate de un nou complet de judecători, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

În acest dosar, fostul lider PSD a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare. În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.