Un alt ministru din Guvernul Cioloș ar fi aproape de demitere

Publicat: 03 05. 2016, 12:58

Potrivit unor surse citate de B1 TV, locul său ar urma să fie luat de Sorin Chelmu, actualul secretar general al Guvernului.

În cele șase luni de mandat ca ministru al Agriculturii, Achim Irimescu a ”reușit” să iasă în evidență în două scandaluri. El a fost criticat pentru afirmațiile despre producătorul de lactate Brădet, despre care a spus că ar fi sursa infectării copiilor din Argeș cu bacteria E.coli. Ulterior, Irimescu a surprins cu o declarație în care susținea că, în ultimii cinci ani, din România au ieșit „cu camionul” 35 de miliarde de euro.

Ministrul fost criticat pentru afirmațiile sale inclusiv de către premierul Dacian Cioloș.

Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada 2012-2014, la propunerea lui Daniel Constantin. Înainte de a prelua postul de ministru al Agriculturii, el a ocupat o funcție de ministru-consilier în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.

Potrivit unor surse, în locul lui Achim Irimescu ar urma să vină Sorin Chelmu, actualul secretar general al Guvernului, care a mai deținut funcțiile de secretar general în Ministerul Agriculturii și la Departamentul pentru IMM în Guvernul Ponta IV. Acesta a fost audiat la DNA în luna februarie, „într-un dosar al unei rude”, potrivit propriei declarații.