Un angajat al firmei de salubritate din Vaslui a murit strivit în bena unei mașini de gunoi

Publicat: 04 06. 2015, 23:19

Potrivit primelor cercetări făcute de polițiști, accidentul de muncă mortal a avut loc în curtea fostei societăți de termoficare din Vaslui, acolo unde Goscom SA, unitate a Consiliul Local, are un punct de lucru pentru sortarea deșeurilor menajere preluate de la populație, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, un angajat al societății de salubritate se afla în spatele mașinii de transport gunoi când a fost prins între capacul de la benă și bena autospecialei, fără a reuși să se salveze.

Bărbatul de 32 de ani a fost observat prea târziu de șoferul mașinii, care a oprit imediat și l-a dat jos pe colegul său, solicitând intervenția unei ambulanțe la numărul de urgență 112.

„Echipajul medical al SMURD care s-a deplasat la caz a efectuat manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul. Salariatul suferise leziuni grave la nivelul pieptului, după ce a fost prins între capacul benei și benă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a declanșat propria anchetă în acest caz, având în vedere că a fost un accident de muncă.