Un autocar plin cu ucraineni s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui: doi oameni au murit și 48 au fost răniți

Publicat: 09 08. 2015, 12:31

Accidentul s-ar fi produs după ce șoferul ar fi adormit la volan. În zonă au fost trimise 15 ambulanțe intervenție ale Serviciului de Ambulanță și ale SMURD, inclusiv mașina de intervenție pentru victime multiple și unitatea mobilă de urgență.

În autocar se aflau 53 de persoane, printre care mulți copii care se întorceau din tabără. Doi dintre aceștia se află în stare gravă.

„Totalul persoanelor implicate a fost de 53, din care, din păcate, două decedate, trei care au refuzat transportul la spital, două persoane aflate în stare critică, din care una a suferit inclusiv o amputație a membrului superior. Totalul persoanelor transportate la spital, inclusiv cele două în stare critică fiind de 48 de persoane, printre care și copii. Din păcate, printre cei decedați este un minor, o fată de 17 ani, iar numărul total de copii avem o cifră de 18 corectată la 21 de copii. Când s-a primit apelul, în județul Călărași s-a declanșat planul roșu. Declanșarea planului roșu a însemnat trimiterea mai multor echipaje dar și solicit de sprijin din partea jud limitrofe. S-a luat decizia și declanșării unei alerte la București și s-au trimis 10 ambulanțe de prim ajutor de la SMURD”, a precizat secretarul de stat MAI.

Traficul în zonă a fost întrerupt, fiind reluat în jurul orei 10.00.

Autocarul implicat în accident este tractat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că pasagerii ucraineni ai autocarului sunt aduși cu toții la spitale din București pentru investigații sau pentru tratamente ori intervenții în cazul în care este necesar acest lucru.

Astfel, în urma accidentului petrecut pe Autostrada Soarelui, două persoane și-au pierdut viața și mai multe au fost rănite.

Potrivit secretarului de stat, un bilanț exact al accidentului va putea fi cunoscut în cursul dimineții de duminică.

 Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că în urma accidentului, petrecut pe sensul de mers spre Capitală, în județul Călărași a fost declanșat planul roșu.

Potrivit lui Arafat, până la ora actuală se știe că unul dintre răniți, un copil, este în comă, el suferind o amputație.